Hét favoriete gerecht in Italië is de pasta Bolognese. Door onze unieke specerijenmelange hoef je de saus geen uren meer te laten pruttelen, dat is al voor je gedaan. Wel zo makkelijk en lekker.

Een goede tomatensaus begint bij de basis, de tomaat. Neem lekkere vol rijpe tomaten en experimenteer met iets drogere vleestomaten. Want de truc voor een diep, donkere en zoete saus is om deze droog nog even te laten bakken. Het bruin worden geeft de saus die diep donkere zoete complexiteit. Wel goed roeren, want als het droog is kan de saus iets aankoeken.

Deze specerijenmix op basis van oregano en tomaat is meer dan alleen de basis voor bolognese. Voeg daar gehakt, tomaten en bijvoorbeeld groente aan toe voor een compleet Italiaans feestmaal (en dat gewoon doordeweeks). De kruiden zorgen voor rijke, authentieke Italiaanse smaken die elke hap weer verrassen. Wie zegt dat een saus pas smaak krijgt na urenlang pruttelen en inkoken?

Een echte Italiaanse klassieker met een Euroma-twist.