Pizza is een feest voor jong en oud. Of je die nou belegd met tonijn, groente of zoveel mogelijk kazen, iedere pizza begint met de perfecte tomatensaus die op smaak is gebracht met deze specerijenmelange.

Een pizza maken lijkt een uitdaging, maar als je de basisregels voor een echte Italiaanse pizza volgt is het simpel. Een lekkere bodem, basissaus met zoete rijpe tomaten en goede topping. De kracht zit hem in het gebruik van de juiste ingrediënten, rijpe tomaten, een lekkere parmaham of een goede gorgonzola. Lekkere ingrediënten combineren en niet teveel door elkaar, want door de eenvoud smaakt het zoals in Italië.

De basis voor de saus is gemaakt met onder andere majoraan, oregano, salie en bonenkruid. Zo geef je elke tomatensaus een heerlijke smaak. Experimenteer ook eens met welke tomaten je gebruikt. Is je saus te nat? Gebruik dan de volgende keer eens een paar vleestomaten. Is je saus te zuur? Kijk dan of er volle rijpe tomaten zijn of kleine honing tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook altijd een klein beetje suiker toevoegen, maar door te kiezen voor een andere tomaat krijg je ook vaak een zoetere smaak.

De basis voor een echte Italiaanse pizza. Die hoef je alleen nog maar met je favoriete ingrediënten te beleggen.