Lang in de keuken staan voor een risotto is verleden tijd. Risotto is het smeuïge feestmaal van de Italiaanse keuken. Met deze kruiden ontvang je iedereen in een heerlijke geurende, zonnige, Toscaanse keuken.

Risotto klinkt als een tijdrovend en moeilijk gerecht voor het weekend, maar met deze specerijenmelange wordt het ook voor doordeweeks een heerlijke, simpele maaltijd. De trucs voor een romige risotto zijn genoeg bouillon gebruiken en veel proeven. Je proeft of de rijst gaar is en de saus lekker op smaak. Is deze nog niet gaar? Voeg dan een klein beetje bouillon toe. Niet teveel, want je kunt altijd nog meer toevoegen. Is de saus nog iets te flauw? Voeg dan iets meer kruiden toe.

Je maakt de lekkerste risotto precies zoals je zelf wilt; met bouillon, groente en vis of vlees. Voeg je daar deze kruidenmelange met onder andere rozemarijn, laurier en paddenstoelen aan toe. Dan heb je een gezonde maaltijd die bovendien wel heel gemakkelijk op tafel staat. Daar zou menig Italiaan jaloers op zijn.

Heel snel een authentiek Italiaans gerecht op tafel.