De stamppot is de trots van onze Hollandse keuken. De combinatie van zachte aardappels en knapperige of juist zachte groente is favoriet voor iedere doordeweekse avond. Daar hoef je alleen nog maar een (vega) rookworst of uitgebakken spekjes aan toe te voegen.

De stamppot komt al vanaf de 14de eeuw voor in de geschiedenisboeken. Inmiddels zijn er duizenden verschillende variaties bedacht en zijn ook klassiekers als hutspot, boerenkoolstamppot en andijviestamppot nog altijd favoriet.

Iedere stamppot wordt nog beter van de juiste kruiden en specerijen. De kruiden in deze melange zorgen voor een goede basis waarop je van alles kunt combineren. Mosterd zaadjes geven een zachte pittigheid en door de toevoeging van citroen en kurkuma wordt iedere stamppot ook helemaal van nu.

Van een klassieke hutspot en zuurkoolstamppot tot een originele stamppot met goulash of okra. In deze melange zijn diverse tonen uit de Hollandse stamppot verzameld die dus goed passen bij vrijwel iedere combinatie. De pure specerijen zonder extra toevoegingen geven pit aan iedere groente. Staan je specerijen klaar? Stampen maar!

Gevarieerde specerijenmelange die gestampt kan worden met allerlei groenten.