Chilipeper is vele malen scherper dan paprikapoeder en ideaal om extra pit toe te voegen aan een gerecht. Chilipeper wordt veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken, maar is eigenlijk veel breder inzetbaar en past bij uitstek goed in sauzen, soepen en stoofgerechten. Wie het goed weet te doseren geeft gerechten precies de benodigde hoeveelheid pit.

Chili, Latijnse naam capsicum annuum, komt van nature voor in Zuid-Amerika. De plant werd hier duizenden jaren voor Christus al verbouwd en is één van de oudste landbouwgewassen. Spaanse ontdekkingsreizigers brachten de vrucht naar Europa, waarna deze in verschillende landen populair werd.

Chilipepers komen in veel verschillende soorten en danken hun hete smaak aan de stof 'capsaïde’, die van nature aanwezig is in de pepers. De pepers uit de plant worden voor deze Euroma Essentials Chili gedroogd en vermalen tot chilipoeder. Met de scherpe en tegelijkertijd fruitige smaak is chili een geweldige oppepper, die bovendien goed combineert met veel andere kruiden in de Essentials Top 10.

Je herkent de Euroma Essentials Top 10 Chili aan het blikje met het paars-rode etiket.

“Wie het goed weet te doseren, geeft gerechten precies de benodigde hoeveelheid pit.”