Gember is een smaakmaker die bij heel veel verschillende gerechten past. Geen wonder dat het een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld is. De uitgesproken en scherpe smaak en geur van gember zijn kruidig en het voegt tegelijkertijd een frisse toon toe aan gerechten.
Gember, de Latijnse naam is zingiber officinale, is een van de oudste specerijen uit de tropen en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Tegenwoordig kennen we gember voornamelijk van Aziatische recepten, maar de specerij werd al vermeld in de oudste Chinese geschriften en was ook bij de Romeinen niet onbekend. In de Nederlandse keuken wordt gember al eeuwen gebruikt, vooral in zoete toepassingen zoals ontbijtkoek en speculaas.
De karakteristieke scherpe en tegelijk kruidige smaak van gember is enorm veelzijdig. Onze gember heeft bovendien meer fruitige, bloemige tonen. Het past goed bij gevogelte, vlees en vis, maar ook in bijvoorbeeld fruitsalades, brood en zoetigheden. Je houdt er heel erg van of juist helemaal niet maar feit is: Het combineert perfect met andere exotische specerijen en liefhebbers kunnen er alle kanten mee op in de keuken.
Je herkent de gember aan het Euroma Essentials blikje met het bruin-gele etiket.
“Je houdt ervan of juist helemaal niet, maar liefhebbers kunnen er alle kanten mee op in de keuken.”
Verkrijgbaarheid
Dit product is verkrijgbaar bij de Jumbo, Delhaize en Picnic.
Ingrediënten
Gemalen gember. Bevat geen toegevoegd zout.