Het is één van de eerste specerijen die de ontdekkingsreizigers vanuit Azië meenamen: kaneel. Geliefd in nagenoeg alle keukens en heel goed bruikbaar in zowel zoete als hartige gerechten. Mensen gebruiken het in baksels en in Oosterse gerechten, stoofschotels en compotes of strooien het bijvoorbeeld graag op pannenkoeken. Laat je creativiteit de vrije loop met dit veelzijdige ingrediënt in je eigen keuken.
De kaneel uit de Euroma Essentials Top 10 is Cassia kaneel. Deze kaneel is - in vergelijk tot Ceylon kaneel die we ook in het assortiment hebben* - naast kruidig en warm iets sterker van smaak. In deze kaneelsoort komen zoete en licht bittere tonen duidelijk naar voren en daarmee leent deze kaneelsoort zich bij uitstek voor zoete smaaktonen in je gerecht te creëren. De kleur van onze Essentials Top 10 kaneel is intens donkerbruin en dieprood. Stel je voor hoeveel kleur en smaak dit geeft aan je favoriete gerecht!
Cassia kaneel vindt zijn oorsprong in Zuid-China en groeit als de bomensoort ‘Cinnamomum burmannii’ in onder andere Indonesië. Het wordt gewonnen uit de binnenbast van deze ‘Cassia kaneelboom’ en vervolgens als opgerolde stukjes (stokjes) of vermalen tot poeder verkocht.
Je herkent de kaneel aan het Euroma Essentials blikje met het blauw-paarse etiket.
* Wil je meer lezen over het verschil tussen Cassia Kaneel en Ceylon kaneel? Klik dan hier.
“Stel je voor hoeveel kleur en smaak dit geeft aan je favoriete gerecht!”
Verkrijgbaarheid
Dit product is verkrijgbaar bij de Jumbo, Delhaize en Picnic.
Ingrediënten
Gemalen kaneel. Bevat geen toegevoegd zout.