Kerrie is een mengsel van specerijen dat in veel verschillende gerechten te gebruiken is. Kerrie voegt namelijk niet alleen een eigen smaak toe, maar ook de mooie en kenmerkende gele kleur. Veel gehoorde combinaties met kerrie zijn kip, groenten en curries, maar je geeft er ook een smaakvolle twist mee aan recepten voor dipsauzen, soepen, vis- en aardappelgerechten.

Over de precieze afkomst van kerrie doen meerdere theorieën de ronde. Vast staat dat het woord ‘kerrie’ een verbastering is van het Indiase woord ‘Kari’, een Zuid-Indiase benaming voor een saus. Het kruidenmengsel dat voor die saus gebruikt werd, hebben de Engelsen vervolgens geprobeerd na te bootsen onder de naam curry (kerrie) waarna de benaming een eigen leven is gaan leiden. De meest aanwezige ingrediënten in onze kerrie zijn kurkuma, korianderzaad, komijnzaad en fenegriekzaad. 100% puur, zonder zout!

Kerrie heeft een frisse, lichtpittige en citrusachtige smaak en is vaak een gouden combinatie met minder voor de hand liggende ingrediënten. Ideaal om mee te experimenteren in de keuken. Er zijn zoveel meer toepassingen dan curries of kip-kerrie met rijst!

Je herkent de kerrie aan het Euroma Essentials blikje met het rood-oranje etiket.

“Er zijn zoveel meer toepassingen dan curries of kip-kerrie met rijst!”