Komijn is van zichzelf sterk aromatisch en past goed bij vis, lamsvlees en kip maar ook bij groenten. Het kan worden gebruikt bij een breed palet aan recepten. Heerlijk in Noord-Afrikaanse couscous en tajine-gerechten, maar ook in Mexicaanse chili con carne en curries. De meeste landen hebben hun eigen komijnfavoriet. Zo is in Nederland komijnekaas erg geliefd, terwijl het in Spanje vaak wordt gebruikt bij het maken van chorizo en in Duitsland in likeur.
Komijn, Latijnse naam cuminum cyminum, groeit aan een eenjarige plant van ongeveer 25 centimeter hoog. De plant groeit oorspronkelijk ten oosten van het Middellandse Zeegebied. Voornamelijk de zaadjes van de komijn worden gebruikt en precies deze zaadjes beschikken over het sterke aroma. De komijn in de Euroma Essentials Top 10 is afkomstig uit India en heeft een warme nootachtige, aardse smaak.
In de keuken kun je allerlei kanten op met komijn. Het is heel geschikt voor kruidenmixen omdat het heel goed samengaat met andere exotische kruiden en specerijen. Ideaal dus om zelf heerlijk te combineren met de andere specerijen uit de Essentials Top 10.
Je herkent de komijn aan het Euroma Essentials blikje met het oranje-bruine etiket.
“In de keuken kun je alle kanten op met komijn. Ideaal om te combineren met andere specerijen.”
Verkrijgbaarheid
Dit product is verkrijgbaar bij de Jumbo, Delhaize en Picnic.
Ingrediënten
Gemalen komijn. Bevat geen toegevoegd zout.