Een bijna onmisbare smaakmaker op pizza’s en in tal van andere Italiaanse, Mexicaanse en Griekse gerechten is oregano. Denk naast pasta’s en pizza’s ook eens aan gyros of chili con carne. Oregano geeft een kruidige lichtzoete smaak die je, samen met de kenmerkende geur, in één kooksessie in vakantiesferen kan brengen.

Oregano, Latijnse naam origanum vulgare (eerder wel wilde marjolijn genoemd), is een vaste plant uit de lipbloemenfamilie en afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Oregano is een vaste plant die een groot deel van zijn krachtige aroma uit de zon haalt. Hoe meer zon de plant krijgt, des te meer geur en smaak.

Oregano is een van de belangrijkste bestanddelen van pizzakruiden en in Mexico samen met chilipoeder een van de belangrijkste bestanddelen van chili con carne-kruiden. Gebruik oregano in combinatie met chili, tijm en basilicum voor het maken van heerlijke stoofgerechten, pastasauzen en groentegerechten.

Naast de gedroogde Oregano uit de Essentials Top10 heeft Euroma ook gevriesdroogde oregano in het assortiment.

Je herkent de Oregano aan het Euroma Essentials blikje met het geel-groene etiket.

Onze kruiden en specerijen zijn gevriesdroogd voor maximaal behoud van smaak, geur, kleur en structuur. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

“De kenmerkende geur brengt je in één kookbeurt in vakantiesferen.”