Paprikapoeder is een specerij die in geen enkele keuken mag ontbreken. Je kunt het gebruiken in soepen en sauzen, maar ook voor salades en gerechten met kaas en ei. Het past goed bij rund-, varkens- en kalfsvlees maar ook bij gevogelte, vis en groenten. De smaak is licht zoet, fruitig tot pikant.

Paprika, Latijnse benaming capsicum annuum, is een eenjarige plant die behoort tot de nachtschades. De oorsprong als familie van de chilipeper ligt in Zuid-Amerika, maar sinds de Spanjaarden de plant omstreeks 1500 meenamen naar Europa wordt het over de hele wereld geteeld.

De plant kan tot één meter hoog worden en heeft bloemen waaruit zich een vrucht vormt. Dit zijn niet de bekende blokvormige paprika’s uit de supermarkt, maar puntige pepers die 6 tot 12 centimeter lang worden. Deze worden in de zon gedroogd en daarna gemalen tot paprikapoeder, waarmee je oneindig veel gerechten op smaak kunt brengen en kleur geeft. Het komt geweldig tot zijn recht in comfortfood zoals nacho’s, stoofgerechten, goulash en chili con carne.

Je herkent de paprika aan het Euroma Essentials blikje met het rood-oranje etiket.

“Paprikapoeder mag in geen enkele keuken ontbreken!”