Tijm is inherent verbonden aan mediterrane gerechten als ratatouille, coque au vin en focaccia, maar je kunt er nog veel meer kanten mee op. De smaak is licht pikant en kruidig. Tijm is je geheime wapen en een uitstekend ingrediënt bij het bereiden van gebakken vlees, vis en aardappelgerechten. De aromatische en bloemige geur geeft recepten extra cachet en de gedroogde blaadjes van deze tijm maken gerechten écht mooier.

De naam tijm is afgeleid van het Griekse ‘thymos’, dat moed en kracht betekent. Tijm, met botanische naam thymus vulgaris, is een meerjarig gewas met kleine, donkergroen tot grijsgroene blaadjes, dat roze tot lila bloemen geeft.

Tijm komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied maar wordt tegenwoordig ook meer noordelijk geteeld. Tijm combineert goed met rozemarijn, oregano en salie en je kunt er in de keuken volop mee experimenteren.

Naast de gedroogde Tijm uit de Euroma Essentials Top10 hebben we ook gevriesdroogde Tijm in het assortiment.

Je herkent de tijm aan het Euroma Essentials blikje met het groene etiket.

Onze kruiden en specerijen zijn gevriesdroogd voor maximaal behoud van smaak, geur, kleur en structuur. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

“Tijm is je geheime wapen en uitstekend ingrediënt bij tal van gerechten!”