Ingrediënten
- 1 kg krieltjes
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 12 g Hollandse aardappelkruiden
- 2 el olijfolie
- 4 braadworsten
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 3 bosuitjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes en meng met de pompoenstukjes, Hollandse aardappelkruiden en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de worsten in 3 gelijke stukken en leg ertussen.
- Rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om en leg de cherrytomaatjes aan de tak ertussen.
- Snijd ondertussen de bosui in ringen en bestrooi de traybake ermee.
Keukenmaterialen
- bakpapier
Tip
- In plaats van braadworst kun je bijvoorbeeld ook chipolataworstjes of kipdijfilet gebruiken. Gebruik je kip? Schep die dan om met de krieltjes, pompoen en Hollandse aardappelkruiden.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie620 kcal
- vetten29 g
- verzadigde vetten10 g
- koolhydraten57 g
- eiwitten27 g
- zout1,4 g
- vezels11 g