Ingrediënten
- 3 aubergines
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 75 g abrikozen (geweld)
- 4 el (arachide)olie
- 5 el Euroma African Braai
- 800 g zoete aardappel
- 400 g kipdijfilet
- 70 g tomatenpuree (blik)
- 15 g verse peterselie
- 3 el gezouten pinda’s
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm. Snijd de rode uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de aubergine met 2 el African Braai 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
- Neem de aubergine uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Fruit de ui, knoflook, rest van de African Braai met de tomatenpuree 5 min. op laag vuur.
- Voeg de kip, aubergine, zoete aardappel, abrikozen en 750 ml heet water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan in 45 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de peterselie fijn, hak de pinda’s grof en bestrooi het gerecht hiermee.
Tip
Lekker met zelfgemaakt platbrood. Dit maak je door 200 g zelfrijzend bakmeel met 160 g yoghurt, 2 tl African Braai en een 1 tl zout te kneden tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 porties en rol met een deegroller uit tot broodjes van ca. 10 cm. doorsnede. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of boter en rooster de broodjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie660 kcal
- vetten31 g
- verzadigde vetten7 g
- koolhydraten60 g
- eiwitten29 g
- zout0,6 g
- vezels12 g