Ingrediënten
- 1 kg roodschillige aardappelen
- 5 el olijfolie
- 1 kropsla
- ½ el mosterd
- ½ sinaasappel
- 1 avocado
- 4 entrecotes
- 3 el Argentijnse grillkruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van ca. 1½ cm dik. Spoel af, laat goed uitlekken en droog de partjes. Meng met 2 el van de olie en peper en zout.
- Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 30 min. gaar en goudbruin. Schep om na 15 min.
- Haal de slabladeren los. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met 2 el olijfolie en de mosterd. Meng de sla met de avocado en de dressing.
- Bestrooi de entrecotes met de Argentijnse grillkruiden. Verhit de rest van de olie in de grillpan en gril hierin de entrecotes in ca. 3 min. per kant medium. Laat rusten onder aluminiumfolie tot de aardappelen gaar zijn.
- Serveer de entrecotes met de ovenaardappelen en de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie745 kcal
- vetten39 g
- verzadigde vetten9 g
- koolhydraten51 g
- eiwitten42 g
- zout0,3 g
- vezels10 g