Ingrediënten

  • 4 tl Euroma Avocado & Toast
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 5 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 g quinoa
  • 100 g boerenkool, in reepjes gesneden
  • 4 eieren
  • 2 avocado's

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Meng de zoete aardappel met 1 el olijfolie en breng indien gewenst op smaak met peper en zout. Rooster de zoete aardappels 30 tot 40 minuten in de oven, tot deze goudbruin zijn.
  3. Kook intussen de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Meng 3 el olijfolie met de sap van een halve citroen en de knoflook. Schenk dit over de quinoa en meng door.
  4. Breng in een steelpan aan de kook en laat hier voorzichtig de eieren in zakken. Kook de eieren 7 minuten en spoel dan goed af met koud water.
  5. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de boerenkool met 1 tl Avocado & Toast kruiden aan tot dit geslonken is. Breng indien gewenst op smaak met zout.
  6. Verdeel de quinoa over 4 borden en verdeel hier de zoete aardappel en boerenkool overheen. Pel de avocado's, halveer en snij elke helft in plakjes. Snijd ook het ei doormidden en leg dit, samen met de avocado, op de groenten. Garneer met de Avocado & Toast kruiden.

Tip

Is boerenkool niet in het seizoen, gebruik dan spinazie.

Waardeer gerecht (0)