Ingrediënten

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 1 avocado
  • 0,5 krop romaine sla
  • 0,5 jalapeño
  • 100 ml ponzu (alternatief: sojasaus en citroensap)
  • 25 ml sushi azijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el mayonaise
  • 2 gebrande macadamia noten
  • 0,5cm verse gember
  • zout

Bereidingswijze

Avocado

  1. Neem de avocado en snijd deze in de lengte door de helft. Verwijder de pit en de schil.
  2. Bestrooi een bord met zout en leg de avocado met de bolle kant erboven op. Bestrooi de avocado met zout en laat dit rusten. Haal na een uur de avocado eraf.
  3. Bak de avocado in een hete pan met 2 eetlepels olie op hoog vuur tot het aan beide kanten goudbruin kleurt. Blus de avocado af met een scheutje ponzu (maximaal 50 ml).
  4. Haal de avocado uit de pan en laat het afkoelen op een schoon bord.

Salade met jalapeño en Curry Madras

  1. Snijd de romaine sla fijn tot dunne reepjes.
  2. Snijd de jalapeño in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de gember.
  3. Mix deze drie ingrediënten.
  4. Mix in een kom een eetlepel mayonaise met een eetlepel Curry Madras kruiden.

Dressing van Curry Madras en citrus soja

  1. Verhit een eetlepel zonnebloemolie op medium hoog vuur. Bak hierin een eetlepel Curry Madras kruiden voor 2 minuten. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  2. Neem een fijne zeef en leg hier een kaasdoek (of eventueel een schone theedoek) in. Zeef hiermee de olie zodat je een Curry Madras olie hebt.
  3. Meng de overige 50 ml ponzu met 50 ml Curry Madras olie en de sushi azijn.

Serveren

  1. Doe 2 eetlepels dressing in het midden van een bord. Leg hierop de geroosterde avocado met de bolle kant naar beneden.
  2. Leg ongeveer 1 eetlepel salademix in de holle kant van de avocado.
  3. Rasp wat macadamia over het geheel en poeder het af met Curry Madras kruiden.

Dit recept is samengesteld door Jonnie Boer.

Waardeer gerecht (0)