Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Baharat kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 8 tl Euroma Baharat
  • 2 blokken halloumi, in stukken van 2cm breed en 1cm dik gesneden
  • 1 courgette, in halve schijfjes van 1cm
  • 2 paprika's, in stukken van 2cm gesneden
  • 300 g couscous
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 komkommer
  • 3 takjes munt, de blaadjes fijngehakt
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 citroenen

Bereidingswijze

  1. Meng de halloumi met de courgette, paprika, 2 el olijfolie en 6 tl Baharat kruiden door. Rijg aan spiesjes en gril of bak aan alle kanten aan, tot de halloumi goudbruin is en de groenten gaar zijn.
  2. Giet de hete bouillon op de couscous en laat dit 5 minuten wellen. Snijd intussen een halve komkommer in blokjes en rasp de andere helft. Roer de couscous na het wellen door en voeg dan een el olie, de komkommerblokjes, 2/3 van de munt, 2 tl Baharat kruiden en de granaatappel pitjes toe. Breng op smaak met een beetje citroensap, hoeveelheid naar smaak.
  3. Knijp voor de yoghurtsaus de geraspte komkommer zoveel mogelijk uit en meng met de Griekse yoghurt, de gehakte knoflook, de rest van de munt en de rasp van een citroen.
  4. Dien de halloumi spiesjes op met de couscous salade en de yoghurtsaus. Garneer optioneel met wat extra munt.
Waardeer gerecht (0)