Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de smaakmakers spice met de Hartige taart blend en Chili blend in de bereidingswijze.

  • 2 tl Euroma Smaakmakers Spicy
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g cherrytomaten
  • 200 g feta
  • 300 g linguine (pasta)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 15 g basilicum
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook grof.
2. Doe de knoflook met de sjalotten, cherrytomaten, paprikapoeder, Euroma Smaakmaker Spicy en de helft van de olie in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het om. Leg de feta in het midden van de schaal en besprenkel met de rest van de olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
3. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht. Haal de blaadjes basilicum van de stelen.
4. Haal de ovenschaal uit de oven en roer alles door elkaar. Schep de pasta en 2/3 van de basilicumblaadjes erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta in mooie nestjes over 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

Waardeer gerecht (0)