Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Nasi bami kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Nasi Bami kruiden (alternatief Kip-Kerrie kruiden)
  • 300 g mienestjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 el sesamolie
  • 800 g Chinese roerbakgroente
  • 4 eieren
  • 4 el seroendeng
  • 1 bosje lente-ui

Bereidingswijze

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1 cm. Meng met de Nasi Bami kruiden (of Kip-Kerrie kruiden) en 1 el van de sesamolie.
  3. Bak de kip in ca. 3 min. bruin en gaar. Voeg de groente toe en roerbak 3 min. mee. Bak ondertussen 4 spiegeleitjes met de rest van de olie.
  4. Meng de mie door de groente en warm 1 min. mee. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Serveer de bami met een spiegeleitje en bestrooi met de seroendeng en de lente-ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (8)