Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Nasi bami kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Nasi Bami kruiden (alternatief Kip-Kerrie kruiden)
  • 300 g mienestjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 el sesamolie
  • 800 g Chinese roerbakgroente
  • 4 eieren
  • 4 el seroendeng
  • 1 bosje lente-ui

Bereidingswijze

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1 cm. Meng met de Nasi Bami kruiden (of Kip-Kerrie kruiden) en 1 el van de sesamolie.
  3. Bak de kip in ca. 3 min. bruin en gaar. Voeg de groente toe en roerbak 3 min. mee. Bak ondertussen 4 spiegeleitjes met de rest van de olie.
  4. Meng de mie door de groente en warm 1 min. mee. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Serveer de bami met een spiegeleitje en bestrooi met de seroendeng en de lente-ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (7)