Ingrediënten

  • 1/2 tl Euroma Ceylon kaneel
  • 1 tl Euroma Speculaaskruiden
  • 3 bananen
  • 50 g boter
  • 80 g suiker
  • 1 groot ei
  • 40 ml melk
  • 90 g havermout
  • 100 g volkorenmeel
  • 1 tl bakingsoda
  • 80 g notenmix

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bananen in de kom en laat de mixer ze prakken. Smelt ondertussen de boter.
  3. Voeg de boter en suiker aan de bananen toe en meng tot een niet al te klonterig geheel. Klop vervolgens het ei, de melk, de speculaaskruiden en de kaneel erdoor.
  4. Doe de resterende droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer ze even om.  Hak de noten grof. Spatel de droge ingrediëntenmix plus 60 gram van de noten door het bananenmengsel.
  5. Stort het beslag in een cake- of brownievorm en bestrooi met de achtergehouden noten.
  6. Bak het bananenbrood in 50-60 minuten mooi bruin en gaar van binnen: een prikker komt er dan zonder plakkerig beslag, maar met een enkele vochtige kruimel uit.

Dit recept is ontwikkeld door Em's Real Food

Waardeer gerecht (0)