Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 8 g peterselie
  • 3 el milde olijfolie
  • 5 1/2 el American Style BBQ kruiden
  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl zeezout
  • 1 el halfvolle melk

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met 2 el. American style kruiden.
  2. Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el. American Style kruiden en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de mixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.
  3. Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 4 min. op de barbecue. Keer haverwege. Neem van de barbecue, laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Schep er 1 el. luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter er apart bij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.

Tip! Je kunt de bavette ook 4 min. bakken in een grillpan zonder boter of olie.

Waardeer gerecht (0)