Ingrediënten
- 325 g gele rijst
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 zak paprikamix
- 45 g boter
- 1 ½ el Euroma Vadouvan
- 500 g trostomaten
- 350 g kipdijfilet
- 3 el rozijnen
- 2 el Euroma Peterselie of 10 g verse peterselie
- 2 el geroosterd amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Verhit 30 g boter in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika, 1 el Vadouvan en eventueel zout toe en bak 5 min. mee.
- Snijd de tomaten in blokjes. Voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de kip in repen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kip met de rest van de Vadouvan en eventueel zout in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
- Roer de rozijnen, rijst en peterselie door de groente en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kip erover, bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
Keukenmaterialen
- Hapjespan
- Koekenpan
Tip
- Lekker met een frisse mangosalade met verse koriander & rode ui.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie625 kcal
- vetten19 g
- verzadigde vetten9 g
- koolhydraten82 g
- eiwitten26 g
- zout0,7 g
- vezels10 g