Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  3. Verhit 30 g boter in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika, 1 el Vadouvan en eventueel zout toe en bak 5 min. mee.
  4. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
  5. Snijd ondertussen de kip in repen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kip met de rest van de Vadouvan en eventueel zout in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  6. Roer de rozijnen, rijst en peterselie door de groente en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kip erover, bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.