Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in stukken. Kook de groenten 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de helft van de boter en 1½ el Hollandse groentenkruiden tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de crème fraîche door de spinazie. Schep de gekookte groenten om met de spinazie en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Bak 25 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Bestrooi ondertussen de biefstuk met de rest van de Hollandse groentenkruiden, peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de biefstuk in ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Serveer biefstuk bij de gratin.