Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Stamppot kruiden met de Stamppot blend in de bereidingswijze.

  • 2½ el Euroma Stamppot kruiden
  • 1.2 kg zoete aardappel
  • 400 g broccoli
  • 400 g bloemkool
  • 50 g boter
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g spinazie à la crème
  • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in stukken. Kook de groenten 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de helft van de boter en 1½ el Stamppot kruiden tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de crème fraîche door de spinazie. Schep de gekookte groenten om met de spinazie en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Bak 25 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Bestrooi ondertussen de biefstuk met de rest van de Stamppot kruiden, peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de biefstuk in ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Serveer biefstuk bij de gratin.
Waardeer gerecht (0)