Bloemkool-broccoligratin met zoete-aardappelpuree en biefstuk
25 min. bereiden4 personen
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
2½ el Euroma Stamppot kruiden
1.2 kg zoete aardappel
400 g broccoli
400 g bloemkool
50 g boter
125 ml crème fraîche
200 g spinazie à la crème
4 biefstukken (op kamertemperatuur)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in stukken. Kook de groenten 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Giet de aardappelen af en stamp met de helft van de boter en 1½ el Stamppot kruiden tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de crème fraîche door de spinazie. Schep de gekookte groenten om met de spinazie en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Bak 25 min. in het midden van de oven gaar.
Bestrooi ondertussen de biefstuk met de rest van de Stamppot kruiden, peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de biefstuk in ca. 6 min. rosé. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Serveer biefstuk bij de gratin.