Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 100 g tempurabloem
  • 50 g wodka
  • 100 g zonnebloemolie
  • 50 g gembersiroop
  • 50 g sojasaus
  • 50 g ketjap manis
  • 50 g bruine suiker
  • Euroma curry madras
  • Peterselie

Bereidingswijze

Waar kan je de Curry Madras kruiden beter voor gebruiken dan voor een recept van Jonnie Boer zelf? Met dit recept bereid je heerlijke bloemkoolroosjes op de manier zoals Jonnie dat thuis ook doet.

  1. Snijd de bloemkool in gelijke, kleine roosjes.
  2. Maak een tempurabeslag van de bloem en de wodka door deze te mengen.
  3. Haal de roosjes door het beslag, zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
  4. Frituur de roosjes bruin en krokant op 180°C en laat ze hierna goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Breng de zonnebloemolie, gembersiroop, sojasaus, zoete ketjap en de suiker aan de kook en laat het 3 minuten goed doorkoken.
  6. Laat deze lak afkoelen en roer het hierna nog eens goed door.
  7. Zet een koekenpan op hoog vuur tot deze gaat ‘walmen’. Doe de krokante bloemkool in de pan met een scheut van de lak en schep snel om in de pan, zodat de lak de bloemkoolroosjes rondom bedekt.
  8. Strooi naar smaak de Curry Madras Euroma kruiden over de gefrituurde bloemkoolroosjes en garneer met peterselie.
Waardeer gerecht (1)