Ingrediënten
- 1 mango
- ½ tl Euroma Vadouvan
- 1 limoen
- 100 g Cheddar
- 1 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
- 100 g spinazie
- 100 g roomkaas
- 3 el olijfolie
- 2 tl Euroma Italiaanse gehaktkruiden
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze dips
Vadouvan-dip met mango & limoen
Snijd de mango in stukjes en meng met ½ tl Vadouvan. Rasp de citroen en voeg daarna de sap van de citroen toe aan de mango. Pureer het geheel en roer goed door. Lekker met bijv. garnalen(spiesjes), gerookte kip op een toastje.
Cajun-spinazie-kaasdip
Verwarm 100 g Cheddar en 100 g roomkaas. Voeg 1 el Amerikaanse Cajunkruiden en 100 g spinazie daar aan toe. Roer goed door.
Lekker met bijv. tortillachips en grissini met rauwe ham omwikkeld.
Italiaanse kruiden-dip
Meng 2 tl Italiaanse gehaktkruiden en 3 el olijfolie. Voeg vervolgens 25 g geraspte Parmezaanse kaas hieraan toe.
Lekker als dip bij focaccia.
Serveersuggesties
Maak de borrelplank af met verse groenten. Lekker met radijsjes, groene asperges en snoepkomkommer. Maar denk ook eens aan witlofschuitjes en rauwe paprika reepjes.
Tip
Vadouvan-dip met mango & limoen
- Variatietip: in plaats van mango kun je ook ananas (vers of uit blik) gebruiken
- extra pit? Voeg rode peper toe.
- Voeg (verse of gevriesdroogde) koriander of peterselie toe.
Cajun-spinazie-kaasdip
- Je kunt ook spinazie uit de diepvries gebruiken. Of laat de spinazie achterwege en gebruik extra kaas, bijv. gorgonzola. Of voeg 2 in blokjes gesneden tomaten toe of een blikje (zwarte) bonen.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie370 kcal
- vetten30 g
- verzadigde vetten14 g
- koolhydraten13 g
- eiwitten10 g
- zout0,6 g
- vezels2 g