Ingrediënten

  • 2 tl Euroma Avocado & Toast
  • 2 plakken brioche
  • (gezouten) roomboter
  • ½ avocado
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 gr halloumi
  • 2 plukjes tuinkers
  • extra Euroma Avocado & Toast
  • zout en peper (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 dikke plakken brioche van ongeveer 4 cm dik. Besmeer deze aan beide kanten met een dun laagje roomboter. Bestrooi dan royaal met de Avocado & Toast topping. 
  2. Zet een steelpan water op het vuur voor de eieren en breng dit aan de kook. Snijd de halloumi in kleine blokjes van ongeveer 4x4mm. Zet ook twee koekenpannen op laag vuur. Het kan ook met maar één koekenpan.  
  3. Rooster in dat geval eerst de brioche kort aan beide kanten goudbruin (opletten, dit kan snel te hard gaan). En bak daarna in dezelfde pan de blokjes halloumi bruin en krokant met een heel klein beetje olie. Gebruik je twee pannen? Dan kun je dit tegelijk doen. 
  4. Ondertussen kook je de eieren ongeveer 6 minuten. Hou je niet van een zachtgekookt ei? Kook dan 2 minuten langer. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  5. Pak twee mooie borden en leg hier de dikke plakken brioche op, gevolgd door de avocado, knapperige stukjes halloumi, een gekookt ei die je doormidden snijdt, een beetje extra Avocado & Toast topping + en flinke pluk tuinkers. Vers het allerlekkerst. Eet smakelijk! 
Waardeer gerecht (0)