Brioche toast met avocado, ei en halloumi van Eefsfood
15 min. bereiden2 personenvegetarisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
2 tl Euroma Avocado & Toast
2 plakken brioche
(gezouten) roomboter
½ avocado
2 middelgrote eieren
50 gr halloumi
2 plukjes tuinkers
extra Euroma Avocado & Toast
zout en peper (optioneel)
Bereidingswijze
Snijd 2 dikke plakken brioche van ongeveer 4 cm dik. Besmeer deze aan beide kanten met een dun laagje roomboter. Bestrooi dan royaal met de Avocado & Toast topping.
Zet een steelpan water op het vuur voor de eieren en breng dit aan de kook. Snijd de halloumi in kleine blokjes van ongeveer 4x4mm. Zet ook twee koekenpannen op laag vuur. Het kan ook met maar één koekenpan.
Rooster in dat geval eerst de brioche kort aan beide kanten goudbruin (opletten, dit kan snel te hard gaan). En bak daarna in dezelfde pan de blokjes halloumi bruin en krokant met een heel klein beetje olie. Gebruik je twee pannen? Dan kun je dit tegelijk doen.
Ondertussen kook je de eieren ongeveer 6 minuten. Hou je niet van een zachtgekookt ei? Kook dan 2 minuten langer. Snijd de avocado in dunne plakjes.
Pak twee mooie borden en leg hier de dikke plakken brioche op, gevolgd door de avocado, knapperige stukjes halloumi, een gekookt ei die je doormidden snijdt, een beetje extra Avocado & Toast topping + en flinke pluk tuinkers. Vers het allerlekkerst. Eet smakelijk!