Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de American style BBQ kruiden met de Gehaktkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma American Style BBQ
  • 4 verse maiskolven
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 el mosterd
  • 4 el ketchup
  • 4 blaadjes kropsla
  • 8 augurkenplakjes

Bereidingswijze

  1. Kook de maiskolven, in ruim water, in ca. 10 min. gaar.
  2. Meng het gehakt met de American Style BBQ. Maak 4 ballen van het gehakt en druk ze plat, tot ze een doorsnee van ca. 10 cm hebben.
  3. Verhit de olie en bak de burgers in ca. 5 min. bruin. Ze mogen vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
  4. Snijd de ui in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes door en besmeer de onderste helft met mosterd en de bovenste met ketchup. Leg de sla en de augurk op de broodjes, dan de burgers, de tomaat en de uienringen. Dek af met de andere helft van het broodje en serveer met de maiskolven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (2)