Ingrediënten
- 4 Italiaanse bollen
- 400 g kipfilet
- 2 el Euroma Portugese kipkruiden
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
- krulsla
- saus naar keuze
245 min. bereiden 240 min. wachten 4 personen
1. Wrijf de kipfilet in met 1 el Portugese kipkruiden.
2. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
3. Doe de kipfilet in je slowcooker. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, knoflook, 100 ml water en 1 el Portugese kipkruiden toe. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker op de hoge stand. Laat 4u garen.
4. Haal de kip na 4u uit de slowcooker en trek deze uit elkaar met 2 vorken. Meng de 'pulled chicken' met de saus (uit de slowcooker).
5. Beleg de broodjes met saus naar keuze, blaadje sla en pulled chicken.
Recept ontwikkeld in samenwerking met Simones Kitchen.
- Tomatenketchup combineert goed met pulled chicken maar mayonaise is ook heerlijk.
- Geen slowcooker in huis, kook de kipfilet in 15-20 min gaar, trek uit elkaar en bak even kort met de kruiden.
- Houd je meer van een rokerige smaak, voeg dan Mexicaanse tacokruiden toe in plaats van Portugese kipkruiden.