Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien Vervang de Garam Masala met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Garam Masala
  • 150 g rijst
  • 2 el olie
  • 1 blok Halloumi à 225 g
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 425 ml passata
  • 100 ml room
  • 30 g boter
  • 1 à 2 el citroensap
  • 1 handje verse koriander
  • Voor de naan:
  • 100 ml water
  • 7 g droge instant gist
  • 300 g patentbloem
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 6 g zout
  • 2 el boter
  1. Meng voor de naan de het water met de gist. Voeg de bloem, Griekse yoghurt olijfolie en zout toe. Kneed door tot een soepel deeg, dek af en laat een uur rijzen op kamertemperatuur tot het deeg verdubbeld is in formaat.  
  2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Maak van elk portie een bolletje en laat 15 minuten rusten.  
  3. Rol of rek het bolletje deeg uit tot een dunne lap. Bak aan beide kanten in een droge hete koekenpan tot het deeg gaar is. Smeer na het bakken in met een beetje boter, herhaal met de rest.  
  4. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.  
  5. Snijd voor de curry de halloumi in blokjes en meng met 1 el Garam Masala. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de halloumi rondom aan tot dit goudbruin is. Haal uit de pan en zet opzij. 
  6. Voeg de overige el olie toe en fruit de ui en knoflook aan tot de ui transparant is. Voeg 1 eetlepel Garam Masala toe, roer door en bak een minuut mee.  
  7. Voeg de passata toe, roer door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. 
  8. Voeg de room en boter toe, roer door tot de boter in de saus gesmolten is. Breng op smaak met citroensap en indien gewenst zout. Voeg op het einde de halloumi toe en meng kort door. 
  9. Dien de rijst op met de butter halloumi curry en de naan. Garneer met verse koriander.  
Waardeer gerecht (1)