Bereidingswijze

  1. Week de satéprikkers in koud water. Rasp de groene schil van de limoen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten.
  2. Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de munt fijn.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm.
  4. Meng de mais, radijs, avocado, munt, limoenrasp, 1 el limoensap en 1 el olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de zalmfilets in 16 gelijke blokjes van ca. 3 cm. Meng de zalmblokjes met de helft van de Amerikaanse cajunkruiden, 1 el van de olie, peper en eventueel zout.
  6. Rijg de zalmblokjes aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes ca. 6 min. Keer regelmatig.
  7. Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
  8. Halveer de cherrytomaten. Verhit rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zwarte bonen met de cherrytomaten, rest van de Amerikaanse cajunkruiden, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  9. Serveer de zalmspiesjes met een limoenpartje, de avocado-radijssalade en gebakken zwarte bonen met cherrytomaatjes.