Bereidingswijze

  1. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en vang het vocht op. Halveer de uitjes en snijd de abrikozen fijn. Doe 150 ml uienvocht, uitjes, abrikozen en mosterd in een pan, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot met peper en zout in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak de prei schoon en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de helft van de boter en stoof de prei met dragon, slagroom, peper en zout 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
  4. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 6 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet en spoel af. Doe bij het spek en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
  5. Snijd ondertussen de ossenworst in 8 plakken en bestrooi beide kanten met Lemon Pepper. Verhit de rest van de boter in een koekenpan bak de ossenworst 1 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
  6. Serveer de kapucijners met de prei, krokante sjalot, ossenworst en chutney.