Ingrediënten

  • 2 el Euroma Caribbean Spice
  • 4 el zonnebloemolie
  • ½ knoflookteen
  • zout
  • 500 g kipgehakt
  • 300 g bonenmix (bruine en rode bonen)
  • 250 g Frito met knoflook
  • 150 g gele rijst
  • 4 el amandelsnippers
  • verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Rasp de knoflook.
  2. Meng de zonnebloemolie, 1 el Caribbean Spice, knoflook en zout goed door elkaar.
  3. Voeg 1 el Caribbean Spice bij het kipgehakt en kneed goed door. Vorm balletjes van het gehakt en bak in een droge pan rondom goudbruin en gaar.
  4. Doe vervolgens de bonen in de pan en schep goed om. Voeg de Frito toe, roer door en breng de saus aan de kook. Laat ca. 20 min. pruttelen.
  5. Kook ondertussen de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer, zodra de rijst gekookt is, de kruidenolie door de rijst.
  6. Rooster de amandelsnippers kort in een droge pan tot ze bruin beginnen te kleuren.
  7. Serveer de Caribbische rijst met de kipgehaktballetjes en bonen in tomatensaus. Garneer met amandelsnippers en peterselie.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Oh My Foodness.

Waardeer gerecht (11)