Ingrediënten

  • 2 tl Euroma Chinese 5 Spice
  • 1 tl Euroma Ceylon Kaneelpoeder
  • 400 g MonChou (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 g magere kwark
  • 3 eieren
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 250 g speculaas
  • 100 g boter
  • 250 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  2. Mix de MonChou met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg de kwark, eieren, sinaasappelrasp en de Chinese 5 Spice toe en mix tot een egaal geheel.
  3. Giet het mengsel op de koekbodem en bak in het midden van de oven in een uur gaar. Wordt de bovenkant snel donker? Denk de taart dan tussentijds af met aluminiumfolie. Laat afkoelen op een rooster en vervolgens minimaal twee uur of het liefst een hele nacht, in de koelkast.
  4.  Klop de crème fraîche los met de kaneelpoeder. Bestrijk de taart vlak voor serveren met de crème fraîche.
Waardeer gerecht (5)