Ingrediënten

  • 600 g half om half gehakt
  • 2 el Euroma Chef's gehaktbal kruiden
  • 4 eieren
  • 100 g crackers of getoast brood (fijn gemalen)
  • 2 el (Zwolse) grove mosterd
  • 1 el sambal
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 l gebonden kalfsjus
  • Klontje boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en knoflook fijn.
  2. Verhit de pan en smelt de boter. Bak hierin de knoflook en sjalot tot deze mooi glazig zijn.
  3. Meng samen met het gehakt, de Euroma Chef's gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen en rol hier ronde gehaktballen van.
  5. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan, in een braadpan met de rest van de boter.
  6. Gaar als laatste de gehaktballen tegen het kookpunt aan in de gebonden kalfsjus. Serveer de gehaktballen.
Waardeer gerecht (10)