Ingrediënten

  • 2 el Euroma Chef's gehaktbal kruiden
  • 600 g half om half gehakt
  • 4 eieren
  • 100 g knäckebröd crackers of getoast brood (fijn gemalen)
  • 2 el (Zwolse) grove mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 1,4l rundvlees jus
  • Klontje boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Maal de crackers fijn.
  2. Meng samen met het gehakt, de Euroma Chef's gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel het mengsel in 6-8 gelijke delen en rol hier ronde gehaktballen van.
  4. Bereid de rundvleesjus.
  5. Verhit de pan en smelt de boter. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan in de braadpan.
  6. Voeg de jus toe en gaar de gehaktballen 25-30 minuten tegen het kookpunt aan. Serveer de gehaktballen.
Waardeer gerecht (16)