Ingrediënten

  • 3 el Euroma Chili con carne kruiden
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 g black eyed beans (1 blik)
  • 310 g cannellinibonen (1 blik)
  • 200 g jonge kapucijners (1 blik)
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 200 g basmatirijst
  • 125 g crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt, Chili con carne kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd de paprika’s in stukjes. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Doe alle bonen in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de tomaten toe aan het gehaktmengsel en laat 20 min. op laag vuur stoven.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de chili con carne met de rijst en de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (3)