Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Chili con carne kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Chili con carne kruiden
  • 500 g kipfilet
  • 400 g kidneybonen (blik)
  • 400 g bruine bonen (blik)
  • 2 rode uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 knoflookteen
  • 140 g tomatenpuree
  • 200 ml tomatenpulp
  • 1 Spaanse rode peper
  • 150 ml water

Bereidingswijze

  1. Snijd de puntpaprika in reepjes, de Spaanse peper in stukjes en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de puntpaprika, Spaanse peper en uien tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de tomatenpulp, tomatenpuree, water, knoflook, kidneybonen en bruine bonen toe. Breng het geheel op smaak met de Chili con carne kruiden.
  4. Laat het geheel 20 min. stoven onder af en toe roeren.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Anna Radha.

Waardeer gerecht (1)