Ingrediënten

  • 4 el Euroma Picadillo
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 kg mager rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • 4 el maizena
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui grof en de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan  op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de Picadillo en zout toe en roer goed door.
  3. Voeg vervolgens het rundergehakt en de tomatenpuree toe en maak het vlees los zodat al het gehakt goed gaar bakt. Bak in ongeveer 8 tot 10 min. gaar. Zodra het gehakt niet meer roze is, voeg je het water en de maizena toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zodra het mengsel aan de kook is, zet het vuur zacht en laat het geheel 20 min. sudderen. Roer af en toe door.
  4. Serveer met zure room en partjes limoen. Breid de maaltijd uit met witte rijst of tortillachips.
Waardeer gerecht (3)