Ingrediënten

  • 1 el Euroma Picadillo kruiden
  • 1 el Euroma Basilicum
  • 1 blik à 400 g kidneybonen
  • 1 blik à 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rijst
  • 200 g crème fraîche
  • 1 blik à 150 g maïs
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 avocado
  • Optioneel: 1 el Euroma Smaakmaker

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook aan, tot de ui zacht begint te worden. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.
  2. Voeg de tomatenpuree en de Picadillo kruiden toe, roer door en bak 2 minuten mee.  
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik nu voor de helft met water en voeg dit ook toe samen met de kidneybonen en de mais. Breng indien gewenst verder op smaak met zout en laat dit 30 minuten op laag vuur pruttelen.  
  4. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.  
  5. Meng intussen ook de crème fraîche met de basilicum en zet dit opzij in de koelkast. Snijd de avocado in plakjes. 
  6. Dien de rijst op met de chili sin carne, de avocado en een flinke lepel van de crème fraîche. 

Tip
Wil je de chili sin carne hoger op smaak brengen, voeg dan nog 1 el Euroma Smaakmaker toe tijdens het pruttelen. 

Waardeer gerecht (0)