Ingrediënten

  • 2 el Euroma Chinese 5-Spice
  • 3 tl Euroma gember / 3 cm verse gember
  • 340 g bloem
  • 190 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 2 lente-uien
  • ½ winterwortel
  • ¼ savooiekool
  • 2 el olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met water en een beetje zout tot een soepel deeg. Leg het deeg in een kom en dek af met plastic folie.
  2. Rasp de gember, snijd de knoflook, shiitake, lente-ui, wortel en kool goed fijn. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en gember glazig en voeg de groenten en Chinese 5-Spice toe. Roerbak alles tot een gaar mengsel en breng verder op smaak met zout. Laat afkoelen.
  3. Breng ondertussen water in een stoompan aan de kook en verhit de frituur tot 180°C.
  4. Rol het deeg dun uit met wat bloem. Steek er met een deegsteker plakjes uit. Vul elk plakje deeg met wat vulling. Maak de randjes met je vinger een beetje nat met water en druk het deeg over de vulling dicht tot een half maantje, of druk het deeg met vulling tot een buideltje.
  5. Stoom de dumplings in ca. 3 min. gaar, en/of frituur ze enkele minuten. Serveer met een sausje, van de sojasaus gemengd met rijstazijn, sesamzaadjes, fijngesneden rode peper.
Waardeer gerecht (4)