Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon tegen de kook aan en breng op smaak met sojasaus.
  2. Kook de mihoen in ruim kokend water gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af.
  3. Dop de tuinbonen en kook 2 min., giet af en spoel af onder koud water. Dop de tuinbonen dubbel zodat de mooie groene binnenste bonen overblijven. Snijd de lente-ui in stukjes en snijd de shiitake in plakjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snijd het ‘vette’ vel van de eendenborst in ruitvorm in. Bestrooi met de Chinese 5 Spice en bak op het vel bruin. Draai om en bak vervolgens aan de andere zijde bruin. Laat de eendenborst in ca. 8 min. in de oven rosé garen. Laat even rusten alvorens aan te snijden.
  5. Voeg intussen de shiitakes, lente-ui en tuinbonen toe aan de bouillon en laat even meetrekken. Verdeel de mihoen (royaal) in soepkommen. Snijd de eendenborst in plakjes en leg deze ook in de kommen.
  6. Schep de hete bouillon met de paddenstoelen, lente-ui en tuinbonen in de kommen over de mihoen en eend. Garneer met cress en serveer er kroepoek bij.