Ingrediënten

  • 2 tl Euroma's Ras el Hanout
  • 300 gram couscous
  • 8 dadels
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje halloumi (225 gram)
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1 groene appel
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Vul een pan met 400 ml water, zet op het vuur en voeg 1 el olijfolie toe.
  2. Snijd ondertussen de paprika's en de dadels in kleine stukjes.
  3. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de couscous toe. Roer de couscous goed door het water heen en bedek de couscous pan 5 minuten met een theedoek.
  4. Roer na de 5 minuten opnieuw goed door en voeg nogmaals 2 el olijfolie toe. Het resultaat is dat de couscous niet meer plakt.
  5. Kruid de couscous met een beetje zout en 2 tl Ras el Hanout kruiden.
  6. Voeg daarna de stukjes dadel toe aan de couscous en roer door.
  7. Vul een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg zodra deze heet is de paprika blokjes toe. Roer deze 5 minuten goed door en voeg ze daarna toe aan de couscous.
  8. Snijd de halloumi in plakjes en vervolgens in blokjes en bak ze 10 minuten in de pan waar net de paprika in is gebakken.
  9. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng deze ook door de couscous.
  10. Schep de couscous in een schaaltje en top af met de halloumi en de granaatappelpitjes.

Dit recept is afkomstig van de Instagram pagina van mmmvanmelanie.

Waardeer gerecht (1)