Ingrediënten

  • 1 tl Euroma Ceylon kaneel
  • 600 ml slagroom
  • 6 eierdooiers
  • 100 g kristalsuiker + 6 tl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125°C. Doe de slagroom in een steelpannetje en voeg hier de Ceylon kaneel toe. Verwarm de slagroom op laag vuur voor ongeveer 5-7 min. zodat de Ceylon kaneel goed kan intrekken.
  2. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op tot een romig mengsel. Schenk terwijl je blijft kloppen de warme slagroom bij de eidooiers en klop net zolang tot je merkt dat het mengsel iets dikker begint te worden.
  3. Schenk de vloeibare custard in 6 ovenschaaltjes en plaats deze op een bakrooster. Schuif het rooster in het midden van de oven en gaar de crème brûlée in 45 min. Laat de ovenschaaltjes vervolgens 30 min. op kamertemperatuur afkoelen.
  4. Dek hierna de ovenschaaltjes af met plasticfolie en laat de crème brûlée minimaal twee uur volledig afkoelen en opstijven in de koelkast
  5. Strooi tot slot de overige kristalsuiker over de crème brûlée en brand deze met behulp van een crème brûléebrander tot een knapperig laagje.
  6. Recept ontwikkeld in samenwerking met Oh My Foodness.
Waardeer gerecht (1)