Ingrediënten

  • Voor een potje crispy chili olie:
  • 1 el Euroma Chinese 5 spice
  • 1 el Euroma Chili
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 sjalotten, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 el bruine suiker
  • Verder:
  • 2 tl Euroma Peterselie
  • 300 g rijst
  • 2 stronken paksoi
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 komkommer
  • 1 el rijstazijn
  • 8 eieren

Bereidingswijze

  1. Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden. Voeg de sjalotten toe en bak tot deze goudbruin beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog kort mee tot ook dit lichtbruin begint te verkleuren. Schep de sjalot en knoflook uit de olie, laat aflekken op wat keukenpapier en laat helemaal afkoelen.  
  2. Meng in een hittebestendige kom de Chinese 5 spice, het chilipoeder en de suiker. Schenk de hete olie hierbij en roer door. Laat ook dit afkoelen. 
  3. Schenk de koude olie met de kruiden door een zeefje in een pot. Voeg nu de krokante sjalot en knoflook toe. Dit is je potje met crispy chili olie. 
  4. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Snijd de paksoi in stukjes, scheid de witte en groene delen, en verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Bak eerst de witte delen van de paksoi en voeg wanneer dit zacht begint te worden de groene delen toe. Voeg de sojasaus toe, bak kort mee en haal uit de pan.  
  5. Meng voor de komkommersalade 1 el sojasaus en de rijstazijn. Snij de komkommer in de lengte door de helft. Leg met de opengesneden kant op de snijplank, leg een groot mes op de komkommer en duw met je palm plat. Snij daarna in kleinere stukken en meng met de dressing.   
  6. Verhit in een andere koekenpan op 1 el crispy chili olie en bak de eieren, 2 per keer, tot deze de gewenste gaarheid hebben. Breng op smaak met de peterselie. 
  7. Dien de rijst op met de gebakken paksoi en de gebakken eieren. Garneer indien gewenst met wat extra crispy chili olie, sesamzaad en sojasaus. 
  8. Bewaar de rest van de crispy chili olie in de koelkast. 
Waardeer gerecht (0)