Ingrediënten

  • 1 el Euroma Baharat
  • 1 stokbrood
  • 250 gr cranberry
  • 200 gr roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Rasp de sinaasappel en pers deze uit, vul het sap aan met water tot 185 ml. Voeg dit samen met de suiker, cranberry's en de Baharat in een steelpan en breng aan de kook.
  2. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de compote begint in te dikken.
  3. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
  5. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en smeer deze aan beide kanten in met olijfolie.
  6. Bak 10 minuten af in de oven, tot het brood goudbruin is, en laat afkoelen.
  7. Smeer de crostini's in met de roomkaas en verdeel een flinke tl van de compote hier overheen. Garneer optioneel met wat verse of Euroma tijm.

Tip

  • Je kunt de compote tot 1-2 weken in de koelkast bewaren. Ook heel lekker op een tosti met brie.
Waardeer gerecht (0)