Crostini met roomkaas en cranberry compote met Baharat
30 min. bereiden10 personen
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
1 el Euroma Baharat
1 stokbrood
250 gr cranberry
200 gr roomkaas
125 gram suiker
1 sinaasappel
Bereidingswijze
Pers de sinaasappel uit en voeg water toe totdat het totaal 185 ml is. Voeg dit, samen met de suiker, de rasp van de sinaasappel, de cranberry en de Baharat toe aan een steelpan en breng aan de kook.
Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de compote begint in te dikken.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en smeer deze aan beide kanten in met olijfolie.
Bak 10 minuten af in de oven, tot het brood goudbruin is, en laat afkoelen.
Smeer de crostini's in met de roomkaas en verdeel een flinke tl van de compote hier overheen. Garneer optioneel met wat verse of Euroma tijm.
Tip
Je kunt de compote tot 1-2 weken in de koelkast bewaren. Ook heel lekker op een tosti met brie.