Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Curry Madras kruiden met de Pompoen & wortel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 400 g wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie
  • 150 g rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el yoghurt
  • enkele takjes tijm
  • 25 g pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel in grove stukken. Snijd de knoflook, gember (geschild) en het sjalotje fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin het sjalotje. Voeg vervolgens de knoflook, gember en Curry Madras toe en bak kort mee. Voeg de wortel en linzen toe. Giet de bouillon er vervolgens bij en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
  3. Pureer de soep en voeg eventueel nog wat heet water toe zodat de gewenste dikte ontstaat.
  4. Verdeel de soep over vier diepe kommen en garneer met de yoghurt, tijm en pompoenpitten.
Waardeer gerecht (16)