Curry Madras soep met wortel, gember en rode linzen
20 min. bereiden4 personenvegetarisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
2 el Euroma Curry Madras
400 g wortel
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 sjalotje
2 el olijfolie
150 g rode linzen
1 l groentebouillon
4 el yoghurt
enkele takjes tijm
25 g pompoenpitten
Bereidingswijze
Snijd de wortel in grove stukken. Snijd de knoflook, gember (geschild) en het sjalotje fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin het sjalotje. Voeg vervolgens de knoflook, gember en Curry Madras toe en bak kort mee. Voeg de wortel en linzen toe. Giet de bouillon er vervolgens bij en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
Pureer de soep en voeg eventueel nog wat heet water toe zodat de gewenste dikte ontstaat.
Verdeel de soep over vier diepe kommen en garneer met de yoghurt, tijm en pompoenpitten.