Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Curry madras kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 tl Euroma Curry Madras
  • 12 gamba's
  • 300 g kippendijen
  • 1 paksoi
  • 1 winterwortel
  • 1 zak glasnoedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. Maak de kippendijen schoon en snijd in kleine stukken. Maak de gamba’s schoon en snijd in de lengte door de helft. Snijd de paksoi in reepjes van een 1 cm en houd het witte gedeelte apart van het groene. Schil de wortel en snijd deze in hele fijne (luciferdikte) reepjes.
  2. Bak de kip in zonnebloemolie aan. Voeg hier de Curry Madras aan toe en blus af met kokosmelk. Voeg hier de wortel aan toe en stoof gaar in ongeveer 5 min. Voeg vervolgens de gamba’s en het wit van de paksoi toe en kort meestoven.
  3. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus, totdat het een mooie dikte heeft. Als laatste het groen van de paksoi toevoegen aan de saus en dit een minuut mee laten stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout. Serveer de noedels met de kip, gamba's, groenten en saus.
Waardeer gerecht (0)