Ingrediënten

  • 6 el Euroma African style BBQ kruiden
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 30 g gember (ongeschild)
  • 4 biefstukken
  • 9 el zonnebloemolie
  • 300 g basmatirijst
  • 140 g tomatenpuree
  • ½ tl zout
  • 1 adjumapeper
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 5 g peterselie

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn, schil en snijd de gember fijn. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Meng de helft van de ui, de helft van de knoflook en de gember met 3 el olie. Meng goed door het vlees en laat 30 min. rusten. Prik het vlees op de spiezen, rijg de uien in de marinade niet mee.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal van het vuur en laat eventueel nog 10-15 min. met de deksel op de pan staan. Roer de rijst luchtig los met een vork.
  4. Verhit 6 el olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de tomatenpuree ca 5 min. tot de olie rood kleurt. Voeg de rest van de uien, knoflook en het zout toe. Prik met de punt van een mes rondom gaatjes in de adjumapeper, voeg toe aan de saus en stoof de saus op laag vuur.
  5. Schep de Euroma African style BBQ kruiden op een groot bord. Rol de spiezen door de kruiden en zorg dat alles bedekt is. Gril de spiezen 8 min. tot goudbruin en medium gaar. Keer regelmatig. Snijd de tomaat en rode ui in plakjes. Snijd de peterselie fijn.
  6. Verdeel de spiezen over borden, schep de saus over de runderspiezen en serveer met de rijst en plakjes tomaat.
Waardeer gerecht (0)