Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de boter in een soeppan en bak de bloemkool, aardappel, Hollandse mossel- en viskruiden met zout 5 min. op laag vuur. Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen.
  2. Maak ondertussen de prei schoon en snijd het witte deel in dunne ringen. Snijd de bospeen in plakjes. Snijd de schelvis in stukken en de ham in reepjes.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer. Schenk de slagroom erbij en breng tegen aan de kook, voeg de groenten en ham toe en laat 10 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de mosselen en schelvis toe en laat 5 min. verder gaar worden.
  4. Verdeel soep over diepe borden. Lekker met fijngesneden bieslook.