Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien Vervang de Picadillo kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Picadillo
  • 1 el olie
  • 2 kipfilets
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 425 ml passata
  • 150 g mais
  • 2 el roomkaas
  • 6 mini tortilla's
  • 150 g geraspte Texmex kaas
  • 1 avocado
  • 1 jalapeño
  • 1 handje koriander
  • Crème fraîche
  • 1/2 limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.  
  2. Verhit de olie in een ovenbestendige pan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak aan tot dit goudbruin begint te kleuren. Voeg de paprika en ui toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de Picadillo kruiden toe, roer door en bak een minuut mee. Voeg de passata toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de maïs en de roomkaas toe en roer door.
  4. Verdeel een klein beetje geraspte kaas over een tortilla en vul met wat van het kipmengsel, rol op en leg in de pan. Herhaal met de rest. Het maakt niet uit als er nog wat vulling in de pan ligt. Verdeel de rest van de kaas over de tortilla’s en bak af tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
  5. Maak intussen de avocado schoon en snij in partjes en snij de jalapeño in ringen. Garneer de tortilla’s vervolgende met de koriander, avocado en jalapeño en serveer met crème fraîche en een schijfje limoen.
    Tip: heb je geen ovenbestendige koekenpan, bak de enchillada’s dan af in een ovenschaal 

 

Waardeer gerecht (0)